HBOR: U petak četvrta aukcija za model A

Bez autora
May 26 2010

Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) će u petak, 28. svibnja održati četvrtu aukciju za model A, odnosno za dodjelu kvota kredita za provedbu programa kreditiranja obrtnih sredstava, a ukupan iznos te aukcije je 200 milijuna kuna. Prema pozivu bankama za sudjelovanje u aukciji, koji je HBOR objavio na svojim internet stranicama, četvrta će se aukcija za model A održati samo za kredite s ročnošću od tri godine. Banke će na dan aukcije, 28. svibnja slati ponude putem elektronske pošte na namjensku e-mail adresu HBOR-a od 9 do 14 sati, a od 14 do 15 sati šifre za njihovo otvaranje. Nakon aukcije, HBOR ima rok od tri radna dana da izabere najbolje ponude. U aukciji HBOR-a mogu sudjelovati samo poslovne banke koje su odobrile kreditna sredstva HBOR-u za provedbu programa, odnosno koje sudjeluju u klupskom kreditu, a prednost u dobivanju kvote kredita imaju banke koje ponude nižu kamatnu maržu. HBOR u kreditima namijenjenim programu kreditiranja obrtnih sredstava sudjeluje sa 40 posto, a preostalih 60 posto udio je banaka i o marži banaka na njihov udio u kreditu ovisi i kamatna stopa za krajnje korisnike kredita.

HBOR: U petak četvrta aukcija za model AHrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) će u petak, 28. svibnja održati četvrtu aukciju za model A, odnosno za dodjelu kvota kredita za provedbu programa kreditiranja obrtnih sredstava, a ukupan iznos te aukcije je 200 milijuna kuna.

Prema pozivu bankama za sudjelovanje u aukciji, koji je HBOR objavio na svojim internet stranicama, četvrta će se aukcija za model A održati samo za kredite s ročnošću od tri godine. Banke će na dan aukcije, 28. svibnja slati ponude putem elektronske pošte na namjensku e-mail adresu HBOR-a od 9 do 14 sati, a od 14 do 15 sati šifre za njihovo otvaranje. Nakon aukcije, HBOR ima rok od tri radna dana da izabere najbolje ponude.

U aukciji HBOR-a mogu sudjelovati samo poslovne banke koje su odobrile kreditna sredstva HBOR-u za provedbu programa, odnosno koje sudjeluju u klupskom kreditu, a prednost u dobivanju kvote kredita imaju banke koje ponude nižu kamatnu maržu.

HBOR u kreditima namijenjenim programu kreditiranja obrtnih sredstava sudjeluje sa 40 posto, a preostalih 60 posto udio je banaka i o marži banaka na njihov udio u kreditu ovisi i kamatna stopa za krajnje korisnike kredita.

U prve dvije aukcije za model A, odnosno program kreditiranja obrtnih HBOR je išao s iznosima od po 200 milijuna kuna i obje su se odnosile na kredite ročnosti tri godine, dok je u trećoj aukciji, uz kredite ročnosti tri godine, HBOR išao i s kreditima ročnosti jedne godine.

Ukupan iznos treće aukcije bio je 250 milijuna kuna od čega se 200 milijuna kuna odnosilo na kredite ročnosti tri godine, a kreditna kvota za kredite ročnosti jedne godine bila je 50 milijuna kuna.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik